Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σχόλιο Για Τα 2 Χρόνια Από Το Ταξικό ΟΧΙ

Πέρασαν δύο χρόνια που οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, με το περήφανο λαικό - ταξικό ΟΧΙ του 62 % καταψήφισε τα μέτρα της τρόικας.

Οι εργαζόμενοι με το 62% ήρθαν ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να επιβάλλουν το "ναι". Ένα "ναι" που το ταύτιζαν με το μένουμε Ευρώπη.

Ο λαός όμως έδωσε την δική του απάντηση.

Απάντηση μαχητική, ταξική αποτέλεσμα όλων των μεγάλων εργατικών - λαικών αγώνων που προηγήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων.

Όμως η δυναμική του ΟΧΙ την πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την έκαναν "ναι" με την ψήφιση του 3ο μνημονίου και τον συμβιβασμό τους με την τρόικα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι και ο λαός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί και να επιβάλλει το ΟΧΙ - μέχρι τελους αφού εξαντλήθηκε η δυναμική και η οργή του με την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που "εμπιστευότανε" με την συμφωνία με τους δανειστές.

Όμως αυτή η κορυφαία ταξική μάχη (έστω και εκλογική) θα μείνει στην ιστορία. Μια ταξική μάχη που το ΚΚΕ και το μ-λ ρεύμα είχαν ουδέτερη θέση.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι έπρεπε να γίνει μια συγκέντρωση - πορεία από τα 2 χρόνια από το περήφανο λαικό - ταξικό ΟΧΙ, από τις αντιμνημονιακές - αντικαπιταλιστικές - ανιΕΕ δυνάμεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τη ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου