Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Χρήσιμοι ηλίθιοι, κρατική τρομοκρατία, επιχείρηση νόμος και τάξη

Κ.Μαραγκός για το Avantgarde

Τα κανάλια εδώ και 3 μέρες μας δείχνουν ξανά και ξανά το βίντεο με την βαριά τραυματισμένη δικηγόρο Αναστασία Τσουκαλά από ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι της κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το βράδυ της 17ης Νοέμβρη στα Εξάρχεια. Το χτύπημα που δέχτηκε η άτυχη δικηγόρος ως γνωστόν την έστειλε στην εντατική και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή αν την πετύχαινε στο κεφάλι, το λαιμό ή την καρδιά. Δεν έχουμε ιδέα για το τι σκεφτόταν ο τύπος που εκτόξευσε μέσα σε ένα στενάκι μια φωτοβολίδα αυτού του είδους για να καταλήξει τελικά στο γόνατο της 55χρονης δικηγόρου, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια άθλια ενέργεια, που καμία εξεγερτική φαντασίωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει. 

Η κατάληξη της φωτοβολίδας στο γόνατο μιας δικηγόρου -που έχει υπερασπιστεί τον Ρωμανό και τη Βίλα-, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι καμία εξέγερση δεν γίνεται χτυπώντας στο γάμο του καραγκίοζη, ρίχνοντας μολότοφ σε πάγκους λαϊκής δήθεν για να πετύχεις κάποιον μπάτσο ή σε τράπεζες που έχουν μέσα κόσμο για να πνιγούν από τους καπνούς ή και να χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους. Προφανώς όλες αυτές οι αντικοινωνικές μισάνθρωπες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με οποιοδήποτε απελευθερωτικό και κοινωνικό πρόταγμα. Οι πρωταγωνιστές τους αν δεν είναι σε υπηρεσία, είναι ηλίθιοι, λουμπένια, ατομιστές και ενδεχομένως ψυχωτικές περιπτώσεις και το κίνημα δεν μπορεί να αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτούς.


Πάνω στο γόνατο της δικηγόρου κράτος, κυβέρνηση φιλελέδικη αντιπολίτευση, φασισταριά μαζί με τα βοθροκάναλα, έχουν στήσει εν πλήρη συνείδηση αυτή τη φορά ένα άθλιο παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και ξεπλύματος της κρατικής τρομοκρατίας που εκείνο ακριβώς το βράδυ θύμιζε τις ένδοξες μέρες των σαμαροβενιζέλων.
Λίγο πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς καμία μα καμία «αφορμή» σε εκατοντάδες διαδηλωτές που επέστρεφαν από την πορεία επί της λ. Αλεξάνδρας στη συμβολή με Ιπποκράτους ως Χ.Τρικούπη. Το γεγονός θα είχε αποκρυφτεί εντελώς ή δεν θα γινόταν αντιληπτό σε αυτή την έκταση αν δεν εμφανίζονταν 3 διαφορετικά βίντεο που αποθανάτισαν καρέ-καρέ την αιφνιδιαστική και συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές που απλώς βάδιζαν σε παρέες επί της λ. Αλεξάνδρας.

Η μαφιόζικη επίθεση των ΜΑΤ έγινε ταυτόχρονα από τουλάχιστον 4 διμοιρίες και με άνωθεν εντολή και κράτησε περίπου 3λεπττά. Χτύπαγαν με μένος στα κεφάλια ή όπου άλλου έβρισκαν τα κλομπ τους τον κόσμο που έτρεχε να κρυφτεί χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση και έκπληκτος από την απρόσμενη και απροειδοποίητη επίθεση. Πολλοί από τους τραυματισμένους κατέφυγαν στα επείγοντα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι κατέληξαν στον Ευαγγελισμό για πρώτες βοήθειες και ίσως για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα που αν δεν καταγγελθούν δημόσια δεν θα τα μάθουμε ποτέ.
Τα βοθροκάναλα που διοικούνται από στελέχη με σώας τας φρένας εν πλήρη συνείδηση αποκρύπτουν το άθλιο αυτό γεγονός και μας λένε συνεχώς για την 55χρονη δικηγόρο. Αν το χτύπημα στη δικηγόρο από έναν ξεκάρφωτο ηλίθιο που εκπροσωπεί τον εαυτό του ήταν δολοφονικό, η επίθεση σε εκατοντάδες άοπλους και ανύποπτους πολίτες που επιστρέφουν από μια ειρηνική διαδήλωση, από ένα συντεταγμένο επαγγελματικό εκπαιδευμένο και ένοπλο ιεραρχημένο σώμα τι είναι; Γι’ αυτό ρε καθάρματα γιατί δεν μιλάτε; Αυτό σε ποια κατηγορία εγκλημάτων ανήκει; Ποιος έδωσε την εντολή για αυτήν την επίθεση; Ο υπουργός, ο εφημερεύων αξιωματικός της ΓΑΔΑ, ο αρχηγός της, ο επικεφαλής διμοιρίες επί του οδοστρώματος, οι αρχηγοί των διμοιριών;
Τα ΜΑΤ δεν είναι άτακτο σώμα. Δεν λειτουργεί με το θυμικό όπως ο κάθε άτακτος που φαντασιώνεται ότι ζει κάποια εξέγερση μεταξύ Σουλτάνη, Στουρνάρα, Νοταρά Τοσίτσα και Ζαΐμη. 
Δεν υπάρχει η παραμικρή σύγκριση επ’ αυτού. Ο τύπος που αμολάει εν βρασμώ στα τυφλά μια φωτοβολίδα δεν έχει την ίδια ευθύνη με έναν που δίνει εν ψυχρώ εντολή σε 4 διμοιρίες ΜΑΤ να τσακίσουν τα κεφάλια ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Κι όμως οι απολογητές της κρατικής τρομοκρατίας στρεψοδικούν ασύστολα. Ο ανόητος φωτοβολίδας δήθεν αντιπροσωπεύει ένα συντεταγμένο σώμα αναρχικών που καίνε την Αθήνα, ενώ τα ΜΑΤ που εκπροσωπούν αδιαμφισβήτητα το κράτος, που αποτελούν μέρος της δομής του, εξαφανίζονται από το τοπίο κι αν εμφανιστούν δια των κατορθωμάτων τους που δειλά-δειλά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τότε δικαιολογούνται να αντιδρούν «εν βρασμώ» ή ως μεμονωμένα περιστατικά δήθεν για να αμυνθούν από τις επιθέσεις των διαδηλωτών ή έστω να τις προλαμβάνουν. Να και τι ακολούθησε στα Εξάρχεια, θα μας πούνε.
Όμως δεν είναι μόνο το τι προηγήθηκε μια ώρα πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες σε αυτά επιδόθηκαν σε ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε κινηματική αυτοάμυνα στις επιθέσεις των ΜΑΤ (μπούκες σε πολυκατοικίες και άσκοπες καταστροφές των προσόψεών τους), τα ΜΑΤ επιδόθηκαν σε ξυλοδαρμούς ανθρώπων που βρίσκονταν απλά στην επίμαχη περιοχή, αλλά και κατά προαχθέντων που τα χτυπήματα εναντίον τους αποτελούν μετά στη σύλληψη τους πράξη βασανισμού και απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία. Επιπλέον δεν έλειψαν οι ευθείες βολές δακρυγόνων με αποτέλεσμα τουλάχιστον σε μια περίπτωση να χτυπηθεί άτομο στο πρόσωπο, προκαλώντας, πρακτική που οι κατασταλτικές δυνάμεις εφαρμόζουν στα μουλωχτά κατά κόρον ακόμα όπως φαίνεται και επί κυβερνήσεως Συριζα που υποτίθεται είχε υποσχεθεί ότι θα εξαλείψει τέτοιες ενέργειες. Για όλα αυτά τα δελτία των 8 και των 9 δεν δείχνουν τίποτα, συγκαλύπτοντας συνειδητά την εγκληματική δράση των ΜΑΤ.
Ανεξάρτητα από την γνώση που είχε για όλα αυτά τα έκτροπα των δυνάμεων καταστολής, η πολιτική ευθύνη βαρύνει το υπουργείο δημόσιας τάξης. Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν πολιτικές εντολές, το υπουργείο θα έπρεπε να αναζητήσει τους υπαίτιους που έδωσαν την εντολή να χτυπηθούν εκατοντάδες διαδηλωτές στη λ. Αλεξάνδρας την ώρα που επέστρεφαν αμέριμνοι από τη διαδήλωση. Επίσης να απολογηθεί για τη δράση των δυνάμεων καταστολής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σε συνδυασμό με την αρχική επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας, συνέβαλαν στην κλιμάκωση των γεγονότων προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά και να εμπεδώσουν το κλίμα τρομοφοβίας στον πληθυσμό και ταυτόχρονα να παριστάνουν το σωτήρα του.
Ο Σύριζα μπορεί να δικαιολογείται για το μνημόνιο ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ότι έκανε τα πάντα για να περιορίσει τα βάρη του στα φτωχά λαϊκά στρώματα, και έτσι να δίνει άφεση αμαρτιών στον εαυτό του, όμως για την ελεεινή στάση των ενόπλων φρουρών του κράτους δεν έχει καμία δικαιολογία. Το κράτος σε όλους τους κρίσιμους τομείς συνεχίζει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε και στα προηγούμενα χρόνια «που μας έφεραν μέχρι εδώ». Όποιος συνεχίζει να εκπροσωπεί πολιτικά αυτό το κράτος ακόμα κι αν ισχυρίζεται ότι θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να το εκπροσωπεί δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά. Το άλλοθι της άγνοιας μπορεί να το έχει κανείς για ένα ορισμένο διάστημα. Από κει και πέρα γίνεται συνένοχος. Αυτός είναι ο λόγος που στα προπαγανδιστικά μέσα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση αλλά και ο Συριζα αποκρύπτεται πλέον η πραγματικότητα, και αυτό δεν το κάνουν οι πλανημένοι αλλά οι απατεώνες.

ΥΣ. Στα κοινωνικά δίκτυα ο εσμός των φασιστών και πάσης φύσεως οπαδών του νόμου και της τάξης πανηγυρίζουν που η φωτοβολίδα βρήκε το πόδι της άτυχης δικηγόρου, μιας και η συγκεκριμένη συγκαταλέγεται -κατά αυτούς- στους αριστεριστές που υπερασπίζονται τρομοκράτες. Εύχονταν μάλιστα η φωτοβολίδα να την είχε στείλει στον άλλο κόσμο, ξερνώντας έτσι τα περιττώματα που έχουν στα μυαλά τους. Αυτό ας το σκεφτούν για ακόμα μια φορά οι χρήσιμοι ηλίθιοι που συνεχίζουν να δίνουν κάλυψη σε λουμπένικες πρακτικές που ουδεμία σχέση έχουν με τον οποιοδήποτε ταξικό, κοινωνικό ή εξεγερτικό αγώνα ενάντια στο κράτος, τους καπιταλιστές και τις φρουρές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου