Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΕΕΚ Άμεση Χορήγηση Αδειών Στον Δημήτρη Κουφοντίνα

O Δημήτρης Kουφοντίνας, καταδικασμένος σε πολλαπλά ισόβια πληροί όλους τους όρους για την χορήγηση της προβλεπόμενης από το νόμο ολιγοήμερης άδειας από τις φυλακές. Δύο φορές, τους τελευταίους μήνες του χορηγήθηκε (κουτσουρεμένη) άδεια, και ο Δημήτρης Kουφοντίνας τήρησε τους όρους επιστρέφοντας στη φυλακή.
 
Φαίνεται όμως ότι ο νόμος -για αυτούς που επικαλούνται το «νόμιμο» έστω και αν δεν είναι «ηθικό»-, πρέπει να έχει ισχύ για όλα τα άλλα εγκλήματα με ή χωρίς εισαγωγικά, όχι όμως για τα «εγκλήματα» (με ή χωρίς εισαγωγικά) που διέπραξαν επαναστάτες που θέλησαν να αλλάξουν τον κόσμο της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της αδικίας.



Δύο εισαγγελείς που με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Kορυδαλλού χορήγησαν άδεια στον Δημ. Kουφοντίνα διώκονται πειθαρχικά από τον αντεισαγγελέα του Aρείου Πάγου για μια εντελώς νόμιμη πράξη. Tο αποτέλεσμα είναι ότι ο τρίτος εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει να υπογράψει φοβούμενος την δίωξή του!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας την Τετάρτη 30 Μαΐου διεκδικώντας το απολύτως νόμιμο δικαίωμά του στη χορήγηση άδειας. Mε εξασθενημένη την υγεία του ο Δημήτρης Kουφοντίνας κινδυνεύει! Eξασθενημένος ήδη μεταφέρθηκε στο Γενικό Kρατικό Nοσοκομείο Nίκαιας από την Πέμπτη 7/5.

Παρά την παρέλευση τόσων ετών από την δίκη και καταδίκη της 17 Νοέμβρη και παρά τα ποικίλλα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που έχουν υποστεί τα μέλη της (λευκά κελιά, απομόνωση, κτλ.) το αστικό κράτος μέσω του δικαστικού συστήματος διατηρεί άσβεστο το μένος ενάντιά τους. Η 17Ν, όπως αντίστοιχα οι Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία, διέπραξε το ύψιστο αμάρτημα εναντίον του αστικού κράτους: αμφισβήτησε το αποκλειστικό δικαίωμά του στην ταξική βία – και ως εκ τούτου αυτό στοχεύει στην πλήρη εκμηδένιση της ανθρώπινης υπόστασης των μελών της.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στηρίζει τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα και όλων των πολιτικών κρατουμένων και καλεί το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, σωματεία, συλλογικότητες και εργατικές πολιτικές οργανώσεις να συνταχθούν στον αγώνα αυτόν, τόσο για τα άμεσα νόμιμα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, όσο και στη γενικότερη πάλη για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων. Όταν παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα ενός φυλακισμένου παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργατών, των απεργών, του αγωνιζόμενου λαού.

Στην υπερδεκαετή κρίση που ζούμε καθημερινά στο πετσί μας, με την απειλή του πολέμου να πλανάται και υπό το καθεστώς του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο ο αγώνας αυτός να συνταχθεί με την γενικότερη ταξική πάλη, στοχεύοντας τελικά σε τίποτα λιγότερο από την διάλυση των αστικών κρατών, την ανάκτηση των ζωών μας και την θεμελίωση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, για την οικοδόμηση του παγκόσμιου ελευθεριακού κομμουνισμού.
  • Όλες κι όλοι το Σάββατο 9 Ιουνίου, 13:00 στην πορεία, στο Μοναστηράκι
  • Άμεση χορήγηση αδειών και όλων των νομίμων δικαιωμάτων στον Δημήτρη Κουφοντίνα και σ' όλους τους φυλακισμένους
  • Όλοι στον αγώνα για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA http://eek.gr - eek@eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου