Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΟΕΝ : Όχι στη φασιστο-σύναξη για τα Ίμια

Όσοι ετοιμάζονται για πόλεμο, θα τον έχουν: Από εμάς!  
Τάξη ενάντια σε τάξη!

Για άλλο ένα χρόνο, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν συγκέντρωση «μνήμης» για τα Ίμια.

Δεν καλούν, όμως, το λαό, απλά να «μνημονεύσει» τους Έλληνες στρατιωτικούς που χάθηκαν τη νύχτα του ένοπλου επεισοδίου μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την εν λόγω βραχονησίδα του Αιγαίου το 1996.

Τον καλούν, πάνω από όλα, να ετοιμασθεί ακόμα και για πόλεμο ενάντια στην Τουρκία για την υπεράσπιση της “πατρίδας”, της Ελλάδας. Πηγή αυτών των τάσεων, ειδικά στις μέρες μας, δεν είναι απλά και μόνο οι ιδεολογικές θέσεις των φασιστών, των εθνικιστών και των ακροδεξιών. Εξάλλου είναι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη που ανήκει πλέον στο ίδιο ψευτο-πατριωτικό τόξο, όπως φάνηκε με την υπόθεση της Μακεδονίας.

Αφετηρία των τάσεων αυτών είναι ο ολοένα και περισσότερο εντεινόμενος ελληνο -τουρκικός αστικός ανταγωνισμός όχι μόνο λόγω των μεταξύ τους αυξανόμενων οικονομικών -πολιτικών διαφορών αλλά και λόγω του εκρηκτικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ από τη μια μεριά και της Ρωσίας – Κίνας από την άλλη, καθώς η δε Ελλάδα συντάσσεται με τις πρώτες, ενώ η Τουρκία έλκεται, συγκυριακά, περισσότερο από τις δεύτερες.

Πίσω από αυτές τις κόντρες βρίσκεται η επιδεινούμενη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και η ολοένα μεγαλύτερη στροφή του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού (παρά τις διαφορές στο εσωτερικό της ΕΕ) ιμπεριαλισμού προς τη στρατιωτική βία προκειμένου να επαναποικιοποιήσει το χώρο που απαλλοτριώθηκε το κεφάλαιο μετά το 1917 (Ρωσία) και το 1945-49 (Βαλκάνια, Κίνα).

Η συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ για το Μακεδονικό δεν είναι παρά μία στιγμή αυτής της διαδικασίας ενσωμάτωσης -εν προκειμένω των χωρών της πρώην σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας- στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Και αυτό γιατί αποτελεί εισιτήριο για την είσοδο της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το τι σημαίνει, όμως, αυτή η “ενσωμάτωση” το ζουν ειδικά εδώ και δέκα χρόνια, οι λαοί της ΕΕ (και όχι μόνο) και πρώτα -πρώτα ο λαός στην Ελλάδα που υπόκειται τις συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των καταστροφικών για τον ίδιο Μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παρά τα όσα τραβήξαμε και συνεχίζουμε να τραβάμε από δαύτην, η ελληνική αστική τάξη θέλει να μας “πείσει” πως αν …ενσωματωθεί ακόμα περισσότερο η Ελλάδα σε ΕΕ -ΝΑΤΟ (εφαρμόζοντας τα Μετα-Μνημόνια και κάνοντας τις πλάτες για την είσοδο και άλλων χωρών στις παραπάνω συμμαχίες), τότε θα περάσουμε καλύτερα.

Σαν απόδειξη, άλλωστε, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα »ψίχουλα” τα οποία δίδει και υπόσχεται στο λαό, τα οποία θα ήταν αδιανόητο να γίνουν δεκτά από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν η κυβέρνηση δεν είχε βάλλει πλάτη για την είσοδο της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ -ΕΕ….

Ποιος, όμως, σ΄αυτή τη χώρα μπορεί να πιστέψει πως αν λάβει αύξηση 50 ευρώ (μέσω της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού) ή πάρει πίσω μία φορά το 1/5 όσων έκοψαν στη σύνταξή του, θα μπορεί να ζήσει πιο καλά ή κυρίως να ελπίσει για ένα καλύτερο μέλλον; Και τι αξία έχουν όλα αυτά, αν οι ιμπεριαλιστές μας ρίξουν αύριο -μεθαύριο σε ένα νέο πολεμικό σφαγείο ;

Γι’ αυτό ας μην το παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δύναμη «ειρήνης» στην περιοχή. Η ίδια καλλιεργεί τον επεκτατισμό του ελληνικού καπιταλισμού μέσω των διπλωματικών (πχ με το Ζάεφ), οικονομικών (ΑΟΖ) και άλλων συμφωνιών, σαν μέσο ανάταξης της κερδοφορίας του. Μόνο που αυτός ο επεκτατισμός μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στα όπλα.

Γι’ αυτό ήδη από τώρα, μέρος της ελληνικής αστικής τάξης, παράλληλα με τις συμφωνίες με τους ιμπεριαλιστές, πριμοδοτεί τους φασίστες (που τώρα, με αφορμή το Μακεδονικό, μας το “παίζουν” αντιιμπεριαλιστές) για να συνεχίσουν το έργο του επεκτατισμού(όταν ξεφτίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες), με άλλα, δηλαδή στρατιωτικά μέσα, για λογαριασμό πάντα των ίδιων ντόπιων και ξένων αφεντάδων!

Γι’ αυτό, η απάντηση των λαών απέναντι στο απειλούμενο νέο πολεμικό μακελειό -που δεν είναι παρά συνέχεια του “ειρηνικού” μακελειού που ζούμε κάθε μέρα- , δεν είναι να το … επιταχύνουν, βάζοντας τον εαυτό τους στην πολεμική υπηρεσία εκείνων που τους εκμεταλλεύονται και τώρα, εν καιρό “ειρήνης”, δηλαδή των καπιταλιστών και του κράτους της “δικής τους” χώρας.

Το αντίθετο : Η λαϊκή απάντηση στον πόλεμο που μας ετοιμάζουν οι καπιταλιστές και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου είναι ο πόλεμος απέναντι και στους δύο καπιταλιστές.

Πρώτα από όλα, η καλύτερη αντι-πολεμική στάση είναι ο πόλεμος κάθε λαού ενάντια στο αφέντη της “δικής του» χώρας. Δηλαδή, ο λαός στην Ελλάδα πρέπει να πολεμήσει τους καπιταλιστές της Ελλάδας και ο λαός της Τουρκίας πρέπει να πολεμήσει τους καπιταλιστές της Τουρκίας. Να πολεμήσουμε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, τη φτώχεια, τη μιζέρια, τον εξευτελισμό, για την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία….

Ταυτόχρονα και οι λαοί πρέπει να πολεμήσουν τους καπιταλιστές και των δύο χωρών και τους ιμπεριαλιστές και να παλέψουν για τη συναδέλφωση τους μέσα από μία Σοσιαλιστική Ομοσπονδία, ανοιχτή σε κάθε άλλο λαό της περιοχή, σε πλήρη ρήξη με τον ιμπεριαλισμό (ΝΑΤΟ, ΕΕ) και τους κατά τόπους καπιταλιστές.

Γι΄ αυτό λέμε ξανά :

Εμείς δεν πολεμάμε για τη…βραχονησίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα!

Η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και των εθνικιστών!

Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός, Εργατική εξουσία -Διεθνισμός !


Το Σάββατο να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής! ΔΈΝ ΘΑ ΠΈΡΑΣΟΥΝ! Να κλείσουμε το δρόμο στην εμπροσθοφυλακή των αφεντικών! Οι φασίστες και η άκρα Δεξιά που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη, είναι το πιο ωμό πρόσωπο του παρακμασμένου καπιταλισμού, της βαρβαρότητας των αφεντικών. Να μην τους αφήσουμε ούτε σπιθαμή στο δρόμο. Να τσακίσουμε το φασισμό, το σύστημα που τον γεννά και το κράτος που τον υποθάλπει!

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση: Σάββατο 2/2, Πλατεία Ρηγίλλης, 6μμ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου