Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΞΕΝΗ» ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

1)      Η «εντυπωσιακή» συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα δε μας φοβίζει, δε την θεωρούμε στρατιωτική όπως υποστηρίζουν πολλοί σύντροφοι και οργανώσεις του «χώρου».

Είναι αποτέλεσμα το τι μπορεί να κάνει μια μαζική συλλογικότητα όταν έχει στοιχειώδη οργάνωση και σχέδιο.


Ε…λοιπόν καλά έκανε το ΚΚΕ, κρατώντας μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας, αλλά χωρίς να παραγνωρίζουμε την αδιέξοδη πολιτική του στο εργατικό κίνημα, την θέση του στο δημοψήφισμα, την αντίθεση του στο κίνημα των πλατειών…. Αλλά κυρίως την ευθύνη που έχει σαν την μεγαλύτερη και μαζικότερη οργάνωση της Αριστεράς να μην καλεί σε ένα μέτωπο τις υπόλοιπες οργανώσεις για να αντιμετωπίσουμε τα μνημόνια και την καπιταλιστική επίθεση. Και όλα αυτά δυστυχώς απορρέουν από τα κατάλοιπα του σταλινισμού του….

2)      Οι περισσότερες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α ακολούθησαν την γνωστή τακτική (χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους την υγειονομική κρίση…)…. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ και ΠΟΡΕΙΕΣ…. Άλλες στα χαυτεία, άλλες στο σύνταγμα, άλλες στην πλ. Κλαυθμώνος…. ΚΟΙΝΟ είχαν όλες πως δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας, όπως και περιμέναμε… δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα τους στους εργαζόμενους….

Φωτεινές εξαιρέσεις το σωματείο των ντελιβεράδων που έκαναν μοτοπορεία και οι συμβολικές παρεμβάσεις κάποιων οργανώσεων σε χώρους εργασίας….

3)      Η απουσία της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ ακόμα και από οποιαδήποτε συμβολική ενέργεια που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

4)      Οι εργαζόμενοι ζώντας 10 χρόνια μνημόνια και τώρα που πάλι οδηγούμαστε σε μια νέα καπιταλιστική κρίση, πρέπει να οργανωθούνε. Συσπείρωση στα σωματεία τους, οι πρωτοπόροι εργάτες να δημιουργήσουν αντικαπιταλιστικά σχήματα και επιτροπές αγώνα με αιτήματα ανατροπής.

5)      Οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς να δημιουργήσουν τους όρους και άξονες ενότητας - αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ανοίγοντας το δρόμο σε μια άλλη κοινωνία…


ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΩΝ
 μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Για Την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου