Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ (2) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΩΝ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΕΩΝ

1) FOLLI - FOLLI 

Σκάνδαλο διαρκείας με τις πλάτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Η έκθεση της PWC αποκαλύπτει πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου με τους ισχυρούς πολιτικούς φίλους εξαπατούσε από το 2001 τις ελεkτικές αρχές. Σύμφωνα με την έκθεση της PWC μόνο την περίοδο 2008-2015 οι εικονικές πωλήσεις της FOLLI - FOLLI  στην Ασία αφορούσαν το 69% των συνολικών πωλήσεων του υποομίλου FFCS κατά έτος. Η απάτη γύρισε μπούμερανγκ για την ΝΔ. 

Γιατί η ΝΔ δεν ήγειρε ζήτημα περί αδιαφανών και μεροληπτικών νομοθετικών παρεμβάσεων όταν τον Δεκέμβρη του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξάμηνη παράταση στην λειτουργία των καταστημάτων αφορολόγητων ειδών (ΚΑΕ) ; Στις 30/5/2020 η κυβέρνηση της ΝΔ που περιγράφει ως σκιώδη την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 έδωσε 2 χρόνια παράταση στην λειτουργία των ΚΑΕ την μεγαλύτερη που είχε δοθεί ποτέ.  Ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη έχουν διασκεδάσει μαζί με τους Τζώρτζη και Μαρίζα Κουτσολιούτσου ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη (υπουργός εξωτερικών το 2007) εγκαινίασε το κατάστημα FOLLI - FOLLI στο Πεκίνο.

FOLLI - FOLLI το κόσμημα της ΝΔ.

2) PALANTIR (Ο μεγάλος αδελφός του Κυριάκου Μητσοτάκη)

Βρώμικα παιχνίδια συλλογής προσωπικών δεδομένων και πολιτικής προπαγάνδας, η σύμβαση της ελληνικής κυβέρνησης με την PALANTIR, παραμένει κλειδαμπαρωμένη όπως και πολλές άλλες στα συρτάρια του Μαξίμου το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά τη συνεργασία σύμφωνα με τις πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση συγκεντρώνει δεδομένα σήμερα επειδή τα χρειάζεται αύριο. Το σενάριο των πρόωρων εκλογών συζητιέται στην πολιτική σκηνή εδώ και μήνες αποτελώντας μάλιστα στοχευμένη επιλογή του Μητσοτάκη. Είναι άγνωστο αν η συνεργασία της ιδιωτικής εταιρείας παρακολούθησης και του Μητσοτάκη ξεκίνησε πριν τις εκλογές του Ιούλη 2019. Άλλωστε το καλοκαίρι του 2018 στη συνεδρίαση της λέσχης Μπιπντέρμπεργκ γνωστής για την μυστικότητα της ο μετέπειτα πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το CEO ΑΛΕΞ. ΚΑΡΠ.

Ένα παράδειγμα από τα λογισμικά που διαθέτει, με απλά λόγια από το σταμάτημα ενός αυτοκινήτου σε κόκκινο φανάρι μέσω των δεδομένων που συλλέγονται από τις κάμερες στον δρόμο μπορεί με ένα μόνο κλικ να γίνει γνωστή η διαδρομή του. Εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης του οχήματος, η διεύθυνση κατοικίας του, οι συχνές διαδρομές, η εργασία του, ο τόπος κατοικίας του, η εκλογική περιφέρεια και διάφορα άλλα στοιχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα για εκείνον στο δημόσιο σύστημα σε συνδυασμό και με δεδομένα που συλλέγονται από την εταιρεία από τα social media και άλλες ανοιχτές πηγές κατασκευάζονται όπως προαναφέραμε ατομικά προφίλ. Όλα αυτά ξεκίνησαν μόνο και μόνο επειδή σταμάτησε σε ένα φανάρι...

Τέλος, α) 12% αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της PALANTIR TECHNOLOGIES όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, β) 48 δισ. δολάρια σήμερα η κεφαλοποίηση της "Google των μυστικών υπηρεσιών", η οποία μετρά μόλις 3 μήνες από την εισαγωγή της στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

συνεχίζεται...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου